جمال الدین مرادپور
- مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بیجار
- کارشناس ارشد رشته مدیریت اجرایی
معرفی شهرستان بیجار
شهرستان بیجار گروس در شمال شرقی استان کردستان واقع گردیده و با 7730 کیلومتر مربع مساحت، پهناورترین شهرستان استان میباشد.
تعداد روستاهای این شهرستان 288 روستا است که حدود 262 روستای آن قابل سکونت میباشد. این شهرستان از شرق و شمال شرقی به استان زنجان، از شمال غربی به شهرستان تکاب آذربایجان غربی، از جنوب به شهرستان قروه و استان همدان و از غرب به شهرستانهای سنندج و دیواندره محدود است. بر طبق آخرین تقسیمات سیاسی در سال 1385 این شهرستان دارای سه شهر به نامهای بیجار، حسن آباد یاسوکند و بابارشانی میباشد و بر اساس آخرین آمار سرشماری در آبان ماه سال 1388 جمعیت شهری شهرستان 53260 نفر بوده و جمعت روستایی آن 47462 نفر میباشد.
شهر بیجار به بام ایران شهرت دارد زیرا 1940 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و 770 متر از تهران و 425 متر از سنندج بلندتر است. این شهر بعد از شهر کرد بلندترین شهر ایران بوده و در طول 47 درجه و 36 دقیقه شرقی گرینویچ و عرض شمالی 35 درجه و 52 دقیقه استوا قرار دارد و به وسیله کوههای نقاره کوب، بادامستان، نسار و زاغه، دور تا دور محصور گردیده است.
شهرستان بیجار در دورانهای گذشته (قبل از سال 1316 شمسی) با نام گروس شهرت فراوانی داشته است. از مشاهیر گروس میتوان امیر نظام گروسی را نام برد که نوشتههایش نمونه ممتازی از نثر فارسی به شمار میرود.
وی در مقام وزارت فواید عامه داشته و سفیر و سرپرست دانشجویان اعزامی به اروپا و حاکم ولایات و ایالات مختلفی بوده است و بسیار مورد توجه میرزا تقی خان امیرکبیر بوده است. همچنین آیتالله فاضل گروسی یکی دیگر از مشاهیر بیجار است که صاحب تالیفات فراوانی در زمینه علوم فقه و اصول، فلسفه و عرفان میباشد.
ازمراکز گردشگری شهرستان بیجار قلعه بزرگ قمچقا، پل تاریخی صلوات آباد، بنای سنگی اوچ گنبد، مسجد خسروآباد، بازار بیجار، تیمچه حاج شهباز، تیمچه امیر تومان، زیارتگاه حمزه عرب، مقبره آیتالله فاضل گروسی، پنجه علی، آثار سد خاکی جعفر آباد، تپه نجف آباد و قلعههای تاریخی بسیار و مقابر و امامزادههایی همچون سید مسیب سید شکر، مقبره صاحبه خاتون، گنبد پیر صالح و مقبره سید خضر را میتوان نام برد
از صنایع دستی میتوان به قالی، قالیچه، گلیم، جاجیم، سجاده و نمد اشاره نمود که از میان آنها قالی بیجار شهرت جهانی دارد.
عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بیجار
- تعداد روستاهایی که طرح هادی آنها مطالعه شده است: 101 روستا
- تعداد روستاهایی که در آنها طرح هادی اجرا شده است: 28 روستا
- تعداد روستاهایی که از محل اعتبارات حوادث پل و دیوار ساحلی احداث گردیده است: 11 روستا
- تعداد روستاهایی که طرح هادی در دست اقدام دارند: 23 روستا
- صدور سند اماکن روستایی برای روستاییان: 6700 جلد
- واگذاری 380 قطعه زمین روستایی به متقاضیان
- پرداخت تسهیلات بهسازی و مقاومسازی مسکن روستایی برای 2500 واحد مسکونی
- پرداخت تسهیلات مسکن مهر برای 120 واحد مسکونی در شهرهای حسن آباد یاسوکند و بابارشانی
- پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ویژه مستاجرین کم درآمد برای 140 نفر
- 84 واحد مسکن شهری (ولایت) از مصوبات سفر مقام معظم رهبری با 43 درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث میباشد
- 20 واحد مسکونی روستایی از برکات سفر مقام معظم رهبری به شهرستان احداث گردیده و 10 واحد دیگر در دست اقدام است
- ساخت 5 واحد مسکونی از برکات سفر مقام معظم رهبری برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی در روستاهای شهرستان
عملکرد مشارکتهای مردمی حساب 100 حضرت امام (ره)
- هبه 5500 مترمربع زمین به حساب 100 حضرت امام (ره)
- مبلغ 124,416,250 ریال کمکهای نقدی خیرین به حساب 100 حضرت امام (ره)
- 89 واحد مسکونی جهت اسکان محرومین واگذار گردیده و 12 واحد نیز در دست احداث میباشد.
گزارش احداث واحدهای مسکن مهر در شهرستان بیجار
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بیجار در راستای تحقق اهداف دولت کریمه مبنی بر خانهدار شدن افراد فاقد سرپناه، اقدام به پرداخت تسهیلات مسکن مهر انفرادی به مبلغ 200,000,000 ریال در شهرهای حسن آباد یاسوکند و بابارشانی نمود و تاکنون 132 نفر از متقاضیان به بانک عامل معرفی گردیدهاند و 120 نفر نیز موفق به اخذ پایان کار گردیدهاند.
ساخت این واحدها در شهرهای مذکور علاوه بر ایجاد سرپناه برای متقاضیان باعث از بین رفتن بافتهای فرسوده و رونق گرفتن شهرها گردیده است؛ بطوریکه در شهر حسن آباد یاسوکند محله چهارباغ که خالی از سکنه بود درحال حاضر با استفاده از تسهیلات مسکن مهر، بالغ بر 50 واحد مسکونی احداث گردیده است.